L’Agrupament Escolta i Guia Pare Bertran

logopedra-bo-girsQUÈ ÉS EL CAU?

Pertanyem a l’associació Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya que ens dóna un marc pedagògic fonamentat en la Llei i la Promesa Escolta que caracteritza el desenvolupament de les nostres activitats i defineix els objectius que pretenem assolir en l’educació dels nois i noies. Treballem per l’educació dels infants en el lleure. Estem oberts a tots els nens i nenes, a partir de 5 anys, sense distinció de classe social, econòmica, religiosa o ideològica. És una entitat apolítica, i sense ànim de lucre. Al cau hi ha un relleu generacional continu, on els nens/es d’avui seran els caps de demà. Decidir entrar al cau és una opció lliure de cada nen o família, però un cop dins s’ha d’assumir el compromís d’assistir a totes (o quasi totes) les activitats programades dissabte rere dissabte, campaments, etc.


QUE FEM ?

TREBALL EN PETIT GRUP: Tothom té el seu lloc i el seu paper, la seva responsabilitat, dins el grup. Tothom hi és escoltat. El treball de cada grup possibilita el treball general de la unitat, a ser autosuficients i a treballar en equip, a tenir una actitud receptiva, disposada a observar, escoltar i aprendre, respectar i saber on acaba la pròpia llibertat i on comença la dels altres.

PROGRÉS PERSONAL : Cadascú va progressant al seu ritme i va adquirint les habilitats i els objectius previstos i es va desenvolupant com a persona. Oferir una alternativa a la vida quotidiana del nen, socialment imposada, desmitificant la realitat i donant la possibilitat al nen de ser actor de la seva pròpia vida. COMPROMIS PERSONAL : Millorar com a persona, vers els companys i la unitat. PROJECTE: La unitat ha de ser capaç de fer alguna activitat fruit del treball de cadascun dels grups.

JOC INSTITUCIONAL: Introduir-se en el joc democràtic, mitjançant l’assemblea i els consells (de caps, de treball , de roca, etc). Amb això aprenen a ser crítics amb la societat que els envolta i amb ells mateixos, adquirint opinió i criteri propi.

FRATERNITAT UNIVERSAL: Potenciem la relació amb altres realitats, començant per activitats conjuntes amb altres agrupaments. Oberts a tot tipus de persones, des de les de diferents cultures, fins les que tenen algun tipus de discapacitat. INDRETS FÍSICS: El cau, Sant Andreu-Barcelona i la muntanya o natura. Així els nois aprenen a conviure amb el seu entorn, tant social com natural. RELACIÓ AMB L`ESCOLA : Estreta col·laboració i participació en els actes organitzats per la mateixa en tasques d’ordre o de muntatge de tallers, etc. Organització d’activitats obertes a l’alumnat del Centre. L’Escola ens facilita espais, potencia l’assistència al cau del seu alumnat i ens dóna suport.


COM VOLEM QUE SIGUIN ELS NOSTRES NOIS/ES

Autònom i decidit, capaç de bellugar-se dins la nostra societat amb recursos i objectius propis i sent capaç de superar les dificultats que es vagi trobant

  • Que sigui capaç de treballar en equip, escoltant a tothom i aportant els seus coneixements i experiència.
  • Que tingui responsabilitat i tingui el compromís suficient per assumir responsabilitats que ajudin a millorar la societat.
  • Que respecti totes les realitats del món i del seu entorn immediat, sent una persona tolerant i solidària, però amb criteri propi, que lluiti per la cultura de la pau.
  • Que accepti el joc democràtic, valorant les institucions, sent capaç d’opinar sabent perdre, però també guanyar, i tenint l’esperit de la crítica constructiva per avançar i del consens per decidir.
Anuncis